Regulament “BIKE&LIKE – Turul Ciclist al Rezistentei Anticomuniste”        

PREAMBUL
Asociatia Club Sportiv NoStress, in parteneriat cu Primaria Municipiului Fagaras, isi propune sa promoveze sportul si turismul autentic din Romania. Avand in vedere accesibilitatea traseului, au acces la acest eveniment toti cei care fac miscare, chiar si ocazional.
Prin inscrierea si participarea la Turul Ciclist al Rezistentei Anticomuniste, concurentii sunt de acord cu respectarea termenilor si conditiilor prezentului regulament.

Prin inscrierea la evenimententele noastre, pe site-ul nostressevents.ro, participantii sunt de acord ca organizatorii, partenerii si sponsorii să folosească numele, imaginile foto si video efectuate lui/ei in timpul concursului in scopuri promoţionale. Si sunt de acord să primsc mesaje informative si promoţionale de la organizatori si partenerii principali atat cu privire la acest concurs, cat si cu privire la evenimentele viitoare.

Prin completarea formularului de inscriere pe site-ul nostressevents.ro, participantii sunt de acord ca datele cu caracter personal comunicate de ei sa fie folosite in scopul organizarii evenimentului.

Cuvintele de ordine sunt: Competitie – Fair Play – Descoperire  – Distractie.

Traseu competitie:
Traseul complet al competitiei il gasiti aici

Detaliile de desfasurare ale competitiei:
ESTE OBLIGATORIU SA SE FOLOSEASCA BICICLETE MTB sau Cyclo-cross.
Traseul este OFFROAD si SOSEA parcurgand plaiuri, dealuri, paduri de o rara frumusete. Nivelul de dificultate al traseului este unul mediu-scazut, permitand parcurgerea in regim de plimbare chiar si pentru incepatori.

Bike&Like are caracter de competitie pentru amatori. Cele trei etape offroad vor fi CRONOMETRATE, iar TIMPUL TOTAL AL COMPETITIEI va fi SUMA TIMPILOR INREGISTRATI IN FIECARE ETAPA.

Dispozitii Generale:
1. Participantii sunt obligati sa respecte toate indicatiile primite de la organizatori sau de la voluntari pe tot parcursul  desfasurarii competitiei, precum si a regulilor de circulatie care se impun pe drumurile pe care le intersecteaza in traseul lor.
2. Este OBLIGATORIE trecerea pe la toate punctele de control, traseul trebuie sa fie PARCURS IN INTREGIME, orice “taiere” sau “scurtare” aduce descalificarea concurentului
3. Numarul de concurs va fi purtat obligatoriu pe ghidonul bicicletei, pozitionat cu bratarile pe care le aveti in kit
4. Cipul de cronometrare se va purta obligatoriu pe tot parcursul cursei, si este montat pe numarul de bicicleta.
5.Va rugam sa puneti orice intrebare despre conditiile de concurs vineri, cand va ridicati kitul de participare . Mai bine sa intrebati decat sa aveti nelamuriri.
       6. Va avea loc o SEDINTA TEHNICA OBLIGATORIE SAMBATA la ora 09.00, in fata Cetatii Fagarasului, la poarta de START.
  7. Echipament necesar:
a.     Casca de bicicleta – OBLIGATORIE (nu se poate concura fara).
b.     Manusi si pantaloni de bicicleta, avand in vedere ca traseul este OFF Road, recomandam si sustinem puternic sa aveti manusi si pantaloni cu BAZON!
c.     Ochelari de bicicleta (foarte utili pentru a evita insectele care ar putea sa va intre in ochi si sa va dezechilibreze, sau vantul care poate sa devina suparator)
d.     Bidon de apa pentru hidratare (veti avea din partea Bike&Like puncte de hidratare la fiecare final de etapa, in poiana, dar e bine sa aveti si fiecare, in bidonul propriu).
       8. ATENTIE!!! – pe portiunile de sosea, se va circula exclusiv pe partea dreapta a drumului, fiind interzisa depasirea axului drumului!
       9.Pentru siguranta dvs, exista segmente de traseu pe care se va circula IN AFARA CONCURSULUI, DOAR CA PLIMBARE IN PLUTON. Aceste portiuni NU SE CRONOMETREAZA, iar dvs. veti urma organizatorii Bike&Like.

CLASAMENT
Rezultatele sunt clasificate in functie de timpul total al etapelor, cumulat.

CATEGORII:

1.     ELITE MASCULIN OPEN
2.     ELITE FEMININ OPEN
3.     FEMININ categorii de varsta:  14-18; 19-29; 30-39; 40-49; 50+
4.     MASCULIN categorii de varsta:  14-18; 19-29; 30-39; 40-49; 50+·
Un Participant care a urcat pe podium la categoria OPEN, nu va mai fi premiat si la categoria de varsta.
Daca una dintre categorii va avea mai putin de 5 participanti, atunci categoria respectiva se va contopi cu cea imediat urmatoare, sau cea imediat anterioara, dupa caz. 

Organizatorii isi iau dreptul de a descalifica orice concurent care nu respecta regulile concursului sau care are un comportament lipsit de fair-play.

PROPRIE RASPUNDERE
Fiecare participant isi asuma in intregime raspunderea pentru participarea la Turul Ciclist al Rezistentei Anticomuniste “TRAC” si va semna o declaratie pe propria raspundere in acest sens. Organizatorii nu sunt responsabili pentru accidentari/ situatii de urgenta/ retrageri din concurs sau orice alte incidente suferite de catre un participant pe intreaga perioada de desfasurare a evenimentului.
Concurentii sunt obligati sa furnizeze informatii corecte la inscriere (varsta, nivel de pregatire, etc), orzanizatorii nu sunt obligati sa verifice autenticitatea acestor informatii. In caz in care sunt descoperite informatii false care au fost furnizate de catre un participant, acesta va fi descalificat.

Organizatorul isi rezerva dreptul de a folosi orice material fotografic, video si audio cu concurentii, din ziua concursului (inclusiv de la linia de start/finish si premierele la podium), in scopuri de promovare a evenimentului.
Prin inscrierea la concurs participantii declara ca sunt de acord cu prelucrarea datelor cu caracter personal de catre organizator, precum si cu participarea la Turul Ciclist “ TRAC”.

!!!!! ATENTIE: participarea minorilor sub 14 ani NU este permisa.

Inscrierea si achitarea taxei de participare

Inscrierile si platile online se pot face pana pe 04 iulie inclusiv.
Variantele de plata sunt: cu ordin de plata in contul Asociatiei Club Sportiv „NoStress” sau direct cu cardul pe site-ul www.euplatesc.ro

Taxa de participare este de 180 RON incepand cu 26/06/2018.
In cazul situatiilor exceptionale (accidentare, imposibilitate de a mai participare din diverse motive), taxa de participare poate fi returnata doar daca solicitarea este facuta cu cel putin 3 saptamani inainte de data evenimentului. Din data de 15 iunie, nu se mai accepta solicitari de returnare a taxei, pentru ca deja s-au facut cheltuielile reprezentate de participare (kit de participare, logistica, etc). 

Ridicarea Kiturilor de concurs
La ridicarea kit-ului de concurs, fiecare participant trebuie sa completeze si sa semneze o declaratie pe propria raspundere de participare la competitia Bike&Like – TRAC. Pentru minori (14-18 ani), aceasta declaratie va fi completata si semnata de catre unul dintre parinti insotita si de semnatura lor.

Informatii despre ridicarea kit-ului de participare gasiti aici

ZIUA COMPETITIEI
Participarea la sedinta tehnica din dimineata competitiei, este OBLIGATORIE.

Traseul va fi marcat si circulatia va fi restrictionata si dirijata astfel incat participantii sa isi poata desfasura cursa in conditii de siguranta.
!!!ATENTIE Chiar daca daca circulatia va fi restrictionata, exista posibilitatea ca unele masini sa circule pe anumite segmente de drum ale traseului de bicicleta. Pentru a evita accidentele, veti circula doar pe partea dreapta a drumului si veti respecta toate regulile de circulatie care se impun.